vrijdag 3 juni 2016

Podcast #33 Willem Karssenberg: Edubloggen


In mijn 33e podcast spreek ik met Willem Karssenberg, trendmatcher tussen ICT en onderwijs, edublogger en nog veel meer. Samen met Willem praat ik over de functie en (veranderende) rol van edubloggers. En geheel naar Willems wens is het één van mijn kortere podcasts in lange tijd.

Luister naar ons gesprek via Soundcloud.com of klik hieronder op play.
Je kunt je abonneren op mijn podcast, door in de iTunes store, de podcast app of Soundcloud.com te zoeken op Don Zuiderman. Reacties op deze podcast zijn van harte welkom, bijvoorbeeld onderaan deze blogpost of via Twitter (@trendmatcher en @donzuiderman). Ik zou het erg waarderen als je een review schrijft in de iTunes Store, daarmee wordt de podcast makkelijker vindbaar voor anderen. Deel deze podcast weer met anderen!

2 opmerkingen:

 1. Ik ken Willem al lang. Wij hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Venlo, waarbij we elkaar herkenden van de foto's op onze blogs. Zijn gedrevenheid komt duidelijk naar voren in deze podcast die ik -bij wijze van uitzondering- helemaal heb beluisterd (terwijl ik mijn administratie aan het doen was). Want Willem geeft de beperkingen van dit medium duidelijk weer in deze podcast (lastig te scannen en terug te zoeken). Ik vind het knap hoe ontspannen en vloeiend dit gesprek is verlopen. Veel van de motivatie om te bloggen zie ik terug in dit gesprek. Ik herken mezelf ook in de wijze waarop Willem omgaat met verzoeken om te bloggen. Sinds ik begonnen ben als zelfstandig adviseur is bloggen voor mij wel extra belangrijk geworden (uithangbord). Ik beschouw het nu ook als werk, al ben ik er niet anders door gaan schrijven. Ik wilde een review op iTunes schrijven, maar daar is deze podcast nog niet gepubliceerd (3 juni, 8.15 uur).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilfred,

   Dank voor je reactie en het (uit)luisteren van de podcast! Zelf ben ik groot fan van het luisteren van podcasts en sinds dit jaar ook het maken van podcasts. Soms neem ik daardoor aan dat dit automatisch ook voor anderen geldt, maar het is zeker ook goed om de beperkingen van het medium te beseffen.

   Fijn dat je het een ontspannen en vloeiend gesprek vond! Ik ben Willem ook heel dankbaar dat hij met mij deze podcast wilde opnemen! Met betrekking tot het bloggen merk ik dat ik zelf al in de relatief korte tijd dat ik edublogger ben, toch al anders blog. Of in elk geval over andere onderwerpen. Maar dat blijft wellicht in ons vakgebied. Ik lees jouw blog regelmatig en dat geeft mij ook weer inspiratie. Ik zou het leuk vinden om volgend jaar samen óók een podcast opnemen, al is het ook niet jouw favoriete medium... Hoe lijkt je dat?

   Don

   PS. Als je in de iTunes Store zoekt op mijn podcast, staat deze van Willem er inderdaad (nog) niet bij. Maar je kunt wel een review achterlaten over mijn podcast in het algemeen!

   Verwijderen