Over Don Zuiderman

Foto: Ebru Aydin

Ik ben onderwijskundige en werkzaam als docent ICT & Onderwijs voor de Pabo van Hogeschool Utrecht. Daarnaast verzorg ik als zzp'er ook trainingen, workshops en keynotes voor externen (zie Zakelijk). Ook ben ik host van de Anonieme Orang-Oetan podcast!

In 2006 studeerde ik af aan de Pabo. Ik wist dat ik het liefst op de Pabo zelf wilde lesgeven, in plaats van in het basisonderwijs. In 2008 behaalde ik mijn master Onderwijskunde en kreeg ik aansluitend mijn eerste baan bij de afdeling Onderzoek van Stichting Kennisnet. Ik ben sinds 2009 werkzaam als docent ICT & Onderwijs op de Pabo, eerst voor Hogeschool Leiden en vanaf 2010 voor Hogeschool Utrecht.

Het mooie van mijn dynamische vakgebied is dat ik ieder jaar nieuwe dingen doe en nieuwe dingen leer. Ik houd me bezig met onderwerpen als mediawijsheid, informatievaardigheden, av-middelen, computational thinking, blended learning, flipping the classroom, gamification, projectmatig werken, digiborden, Minecraft, educatieve software, 21st century skills, robotica, (aanvankelijk) programmeren, web 2.0 tools, digitale portfolio's, multimedia en innovatie.