maandag 9 november 2015

Podcast #09 Bernolf Kramer: Kind Leren Media bij Pabo Tilburg


In mijn negende podcast spreek ik met Bernolf Kramer, docent Kind Leren Media aan de Pabo van Fontys Hogescholen. Op een bepaalde manier is Bernolf collega van mij en we praten samen over ICT op de Pabo. Hoe komt het toch dat ICT in het onderwijs zo langzaam doorgang lijkt te vinden? 

Luister naar ons gesprek via Soundcloud.com of hieronder door op play te klikken.Je kunt je abonneren op mijn podcast, door in de iTunes store, de podcast app of Soundcloud.com te zoeken op Don Zuiderman. Reacties op deze podcast zijn altijd van harte welkom, bijvoorbeeld onderaan deze blogpost of via Twitter (@Bernolf of @donzuiderman).

2 opmerkingen:

 1. de podcast beluisterend, triggerde het onderdeel Digiborden me. Ik vroeg me af in hoeverre jullie Pabo's mogelijk naar basisscholen voorbeelden van lessen van studenten en/of instructiemateriaal inzake het maken van lessen in Presenter beschikbaar kunnen stellen.
  Binnen mijn bestuursorganisatie is het de ambitie om de inzet van dit pakket kwalitatief een impuls te geven.

  persoonlijke kanttekening:
  ik ben nog van de generatie die gestart is met Smartborden. Mijn ervaring is nu dat de mensen enige jaren geleden redelijk productief waren in het maken van lessen. Door de aanschaf van digibordsoftware (bij elke methode....) is de leerkracht meer "consumerend" geworden.

  m.vr.gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag John, wat leuk dat je luistert!

  Ik weet niet of ik jouw vraag helemaal goed begrijp: bedoel of wij ons lesmateriaal (wat wij aan studenten geven om met de Presenter aan de slag te gaan) kunnen delen met basisscholen?

  BeantwoordenVerwijderen