dinsdag 23 februari 2016

Workshop: Minecraft

Wie heeft er niet van de game Minecraft gehoord? In Minecraft kun je blokjes bouwen en slopen. Je kunt alles bouwen wat je maar wil. Alleen of samen met anderen. Met ruim 22 miljoen spelers is Minecraft één van de succesvolste games allertijden. Het spel staat in de top 5 van meest gespeelde spellen van kinderen van 8 t/m 12 jaar, zowel bij jongens als meisjes. Bekijk onderstaande introductievideo:Op vrijdag 18 maart kun je zelf leren hoe Minecraft werkt! Onder begeleiding van Thijs Tervoort leer je de basics om te kunnen overleven in Survival mode, hoe je kunt samenwerken met anderen in Creative mode en op welke wijze je werelden in Minecraft kunt inrichten voor gebruik in de klas. Deze zomer komt er zeer toegankelijk versie van MinecraftEDU waarmee het spel goed in te zetten is in het onderwijs!

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen, maar is een maximale capaciteit van 30 plaatsen. Tijdens de workshop werk je op je eigen laptop. Zorg dat je op de laptop Minecraft hebt geïnstalleerd én dat je een eigen Minecraft account hebt. De game is te downloaden via https://minecraft.net

Let op: een eigen Minecraft account voor Windows of Mac kost eenmalig € 19,95. De pocket editie van Minecraft voor smartphones en tablets werkt niet voor multiplayer en is daarom helaas ongeschikt.

Er is geen specifieke voorkennis nodig om aan de workshop deel te nemen, maar kijk vooral onderstaande bronnen over waarom dit onderwerp zo belangrijk is voor het onderwijs:

Het programma: vrijdag 18 maart

12.15 uur - Inloop
12.30 uur - Introductie en demonstratie
12.45 uur - Survival mode
13.30 uur - Creative mode
15.00 uur - Adventure mode
16.00 uur - Afsluiting

De locatie


Hogeschool Utrecht (locatie Utrecht)
Padualaan 97
3584 CH Utrecht
Lokaal 7.041

Alle deelnemers aan deze workshop krijgen na afloop een mooi certificaat. Schrijf je nu in voor de workshop Minecraft via het online inschrijfformulier: http://goo.gl/forms/EjVJGjjaew
Let op: als je je inschrijft, rekenen we op je!

Hopelijk tot 18 maart!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten