vrijdag 15 juli 2016

Vlog #6: Computing onderwijsIn mijn zesde vlog (21 min) kijk ik naar computing onderwijs. Dit vak is twee jaar geleden in Groot-Britannië geïntroduceerd en behandelt onderwerpen zoals programmeren en robotica. Dit vlog is gebaseerd op een lezing die ik een aantal weken geleden bij ProBiblio mocht verzorgen tijdens hun professionaliseringsdag.

De keynote van dit vlog is beschikbaar via https://docs.google.com/presentation/d/1oJt_-Z5-9KbtwohkRj_qkxhBpIoNs3EklP95HImCO44/edit?usp=sharing
In de shownotes van de afzonderlijke dia's staat telkens achtergrondinformatie, zoals URL's naar achtergrondartikelen, blogs, video's, etc.

Ik ben erg benieuwd naar reacties op dit vlog! Het is voorlopig mijn laatste vlog, volgend studiejaar heb ik waarschijnlijk geen tijd om hiermee verder te gaan.

5 opmerkingen:

 1. Niets dan complimenten voor deze manier van presenteren!
  Ik heb de presentatie gestart en op een tweede scherm liet ik de YouTube video lopen. Fijn dat je ook de sprekersnotities gebruikt, want die heb ik erbij gepakt en zo kon ik behalve naar je stem luisteren kijken naar de presentatie én ook nog meer lezen of ondertussen links aanklikken!
  Die drie dingen samen maken het tot een veel meer complete beleving dan een podcast ooit zal kunnen bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leerzaam en deels ook bevestigend. Ik ga deze video zeker delen met de schoolleiding en de nieuwe ICT docent. Fijne overzichten ook in je video.

  Een van de belangrijkste dingen zoals je zelf al zei vond ik het projectmatig werken met een duidelijk product / doel vannuit een probleemstelling.

  Thanks voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn blog Don! Ter info (dat kun je vast niet meer makkelijk wijzigen in je blog: aan de Microbit hebben, als ik op https://en.wikipedia.org/wiki/Micro_Bit lees, veel partijen bijgedragen (waaronder Microsoft), maar had de BBC de hoofdrol, en daarom staat hij ook bekend als de BCC Microbit volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor alle reacties! Ik vind het erg prettig om te horen dat het vlog bijdraagt aan kennisdeling. Dank ook voor je aanvulling, Raoul. Dat kan ik inderdaad niet zo eenvoudig wijzigen in de video, maar het staat helder in jouw comment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke vlog! Ik ben recentelijk een initiatief gestart om lessen in 3D op te zetten met de mensen uit de UK die betrokken zijn bij CAS en het Informatica curriculum waar jij over vlogt. Waarom? Omdat ik veel vraag kreeg van kinderen/ouders die deze technieken willen leren (b3d101.org)

  BeantwoordenVerwijderen