maandag 22 augustus 2016

MOOC Serious Gaming: geslaagd!Midden in de zomervakantie kreeg ik een melding dat ik geslaagd ben voor de MOOC Serious Gaming van de Erasmus Universiteit. Dat is natuurlijk erg fijn om te horen!

De afgelopen jaren heb ik me onder andere door middel van MOOC's en literatuur verdiept in onderwerpen zoals gaming in het onderwijs, gamification en het programmeren van games. Het onderwerp serious games past daar uitstekend bij en belicht toch een heel unieke toepassing van games in het onderwijs. De voordelen van serious games en simulaties bij specifieke onderdelen van een curriculum, ingebed in een rijke leeromgeving, kwamen goed naar voren in de MOOC.

Nu, aan de start van een nieuw studiejaar, durf ik me niet gelijk te commiteren aan een nieuwe MOOC. Het is een flinke tijdinvestering als je een MOOC serieus wil volgen en netjes wil afronden. Tegelijkertijd kan ik het iedereen aanraden om eens een MOOC te volgen. Ik vind het een prettige manier om nieuwe onderwerpen te verkennen. Dus wie weet wat komend studiejaar nog brengt...

2 opmerkingen: