maandag 25 mei 2015

Aankondiging: workshop Raspberry Pi

In februari organiseerde ik samen met Stichting CodeUur een geweldige workshop Scratch voor Pabo studenten! Maar liefst 40 studenten hebben deze workshop met enthousiasme gevolgd! In navolging hiervan organiseer ik een volgende workshop, nu over de Raspberry Pi!Deze workshop is gratis toegankelijk, maar er is een maximale capaciteit van 30 plaatsen. In eerste instantie staat de workshop exclusief open voor mijn eigen Pabo studenten, maar er zijn nog steeds beschikbare plaatsen open. Vandaar dat ik nu ook anderen de gelegenheid wil geven om aan deze workshop deel te nemen!

Wil je een eigen kunnen game maken? Leren programmeren in Scratch of Minecraft? En wil je weten hoe je hier met kinderen mee aan de slag kunt gaan? Dan moet je zeker de workshop over de Raspberry Pi bezoeken! De Raspberry Pi is een krachtige minicomputer waarmee kinderen leren creatief en logisch na te denken.

Op vrijdag 5 juni kun je zelf leren hoe de Raspberry Pi werkt. Ramon Wieleman, project manager van de Bendoo Box komt naar Hogeschool Utrecht (locatie Utrecht) om de workshop over de Raspberry Pi te verzorgen. De Raspberry Pi en dus ook de Bendoo Box zijn het ideale leermiddel voor kinderen en het onderwijs: het is laagdrempelig, volop ondersteund en de software is gratis. Ook kun je er alles op aansluiten en ermee bouwen wat je maar wilt. Kijk alvast op http://www.bendoobox.nl/ voor een voorproefje!Er is geen specifieke voorkennis nodig, maar kijk vooral onderstaande kennisclips waarin ik uitleg waarom dit onderwerp zo belangrijk is voor het onderwijs:

Momenteel is Stichting SLO samen met Stichting Kennisnet bezig met het uitwerken van een leerlijn computational thinking voor leerlingen vanaf groep 3, zoals dat nu ook in het Verenigd Koninkrijk verplicht is. Het is niet ondenkbaar dat binnen een aantal jaar programmeren een nieuw vak wordt op alle basisscholen in Nederland.

Het programma: vrijdag 5 juni

12.15 uur - Inloop
12.30 uur - Introductiecollege (over computational thinking en maker educatie)
13.00 uur - Start Workshop
15.00 uur - Afsluiting

De locatie

Hogeschool Utrecht
Padualaan 99 (Faculteit Communicatie en Journalistiek)
3584 CH Utrecht
Computerlokaal 1S160 (eerste verdieping, helemaal achteraan)

Alle deelnemers aan deze gratis workshop krijgen na afloop een mooi certificaat. Schrijf je nu in voor de workshop Raspberry Pi via het online inschrijfformulier: https://docs.google.com/document/d/1IAPg71IEpk_BxvLhqpezzM4W4tVJD5ov45KYhXZDmP8/edit?usp=sharing

Wie weet tot vrijdag 5 juni!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten