woensdag 28 oktober 2015

Aankondiging: Workshop ONDER EMBARGO

Met groot succes heb ik afgelopen jaar meerdere workshops georganiseerd, tot nu toe vooral over programmeeronderwijs. Binnenkort is er een nieuwe workshop, dit keer over cryptografie! Cubiss zal deze bijzondere workshop speciaal op de Pabo van Hogeschool Utrecht verzorgen.


Op vrijdag 13 november kun je zelf meespelen met de workshop ONDER EMBARGO. Is het nog mogelijk om te communiceren zonder privacy? Hoe kun je informatie creatief beveiligen? Met welke maaktechnieken kun je een boodschap overbrengen? Hoe kun je een geheime boodschap ontsleutelen? Om te kunnen leven en werken in onze huidige (gedigitaliseerde) maatschappij hebben we 21e eeuwse vaardigheden nodig zoals creativiteit, ICT-geletterdheid, probleemoplossend vermogen en kritisch denken.

In het spel ONDER EMBARGO staat een presidentscampagne centraal. De hierboven genoemde 21e eeuwse vaardigheden vormen de sleutel tot de verkiezingswinst. Deelnemers gaan in groepen op zoek naar tools om te (over)leven in een wereld waarin we elkaar steeds meer bekijken, afluisteren, sturen en controleren. Ze gaan creatief aan de slag met het versleutelen van boodschappen met als doel geheime communicatie tot stand te brengen. Game-elementen zijn geïntegreerd in het spel binnen een rijke context met haalbare, uitdagende opdrachten voor de deelnemers.


Deze workshop is gratis toegankelijk voor iedereen! Er is een maximale capaciteit van 28 deelnemers. Er is geen specifieke voorkennis nodig, maar kijk vooral onderstaande kennisclip die uitlegt waarom de 21st century skills zo belangrijk zijn voor het onderwijs: https://youtu.be/V9ZwFdyEa5s

Het programma - Vrijdag 13 november

12.15 uur - Inloop
12.30 uur - Start met introductiecollege
13.00 uur - Workshop
15.15 uur - Transfer naar het basisonderwijs
15.30 uur - Afsluiting
De locatie

Hogeschool Utrecht (locatie Utrecht)
Padualaan 97
3584 CH Utrecht
Specifiek lokaal volgt nog...

Alle deelnemers aan deze workshop krijgen na afloop een mooi certificaat. Schrijf je nu in voor de workshop ONDER EMBARGO via het online inschrijfformulier: http://goo.gl/forms/UIrZ3NCUwF. Let op: als je je inschrijft, rekenen we op je!

Hopelijk tot 13 november!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten