woensdag 25 februari 2015

Gadget review: Easi-Speak


De Easi Speak microfoon is een veelzijdige microfoon die kinderen vanaf drie jaar zelfstandig kunnen gebruiken. De bediening van de microfoon is erg eenvoudig: er is een aan/uit-schakelaar, een rec-knop en een play-knop. Elke opname wordt als een .mp3-bestand opgeslagen en het interne geheugen is groot genoeg voor vier uur aan opnames!

De opnamekwaliteit is heel behoorlijk, zeker wanneer je de microfoon op een afstand van ongeveer 20 centimeter houdt. Het is zelfs mogelijk om een koptelefoon in te pluggen (standaard 3,5 mm). Aan de onderkant zit een USB aansluiting om de microfoon op de computer aan te sluiten. Een USB verlengkabeltje wordt meegeleverd. Dit werkt goed bij zowel Mac als PC.

Hieronder een voorbeeldopname van een verhaaltje van Kikker & Pad.Audio bewerken
Op het interne geheugen van de microfoon staat de audiobewerksoftware Audacity meegeleverd (alleen de .exe versie voor PC). Deze prima software is ook gratis te downloaden via audacity.sourceforge.net Daar is ook de versie voor Mac en Linux te vinden. In onderstaande instructievideo leg ik uit hoe Audacity werkt.Conclusie
De Easi-Speak is ideaal voor in de klas, zodat leerlingen in groepjes liedjes, muziek, interviews of andere geluiden kunnen opnemen. Er is de mogelijkheid om de Easi-Speak aan een keycord te bevestigen, zodat de kans klein is dat de microfoon valt. Ook deze wordt meegeleverd. Leerlingen kunnen zo laagdrempelig leren om audio op te nemen en te bewerken.

Een enkele Easi-Speak microfoon is in Nederland via www.b-bot.nl te bestellen. Momenteel hebben zij deze microfoon in het geel en zwart. Via de Britse website www.tts-group.co.uk is ook een Rainbow set te bestellen. Deze set bestaat uit zes Easi-Speak microfoons en een basisstation waar alle microfoons handig bewaard en opgeladen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten