dinsdag 29 september 2015

Aankondiging: Workshop Makey Makey

Vorig studiejaar organiseerde ik op de Pabo van Hogeschool Utrecht twee geweldige workshops: één over Scratch en één over de Raspberry Pi! Maar liefst 60 studenten hebben deze workshops met enthousiasme gevolgd! In navolging hiervan organiseer ik een volgende workshop, nu over de Makey Makey! Ik zou kunnen proberen uit te leggen wat de Makey Makey precies is, maar deze korte video kan dat véél beter: https://vimeo.com/60307041

Deze workshop is gratis toegankelijk, maar er is een maximale capaciteit van 36 plaatsen. In eerste instantie staat de workshop exclusief open voor mijn eigen Pabo studenten, maar er zijn nog steeds beschikbare plaatsen open. Vandaar dat ik nu ook anderen de gelegenheid wil geven om aan deze workshop deel te nemen!


Op vrijdag 9 oktober kun je zelf aan de slag met de Makey Makey! Niemand minder dan Pauline Maas, auteur van het boek Codeklas, komt naar Hogeschool Utrecht (locatie Amersfoort) om de workshop te geven over de Makey Makey! Pauline heeft ontzettend veel ervaring op het gebied van programmeren en maker educatie in het basisonderwijs.

Tijdens de workshop werk je in drietallen. Per drietal is minimaal één laptop nodig, dus neem deze mee! Er is geen specifieke voorkennis nodig, maar kijk vooral onderstaande kennisclips die uitleggen waarom dit onderwerp zo belangrijk is voor het onderwijs:

Het programma

Vrijdag 9 oktober

12.15 uur - Inloop
12.30 uur - Start met minicollege
13.00 uur - Workshop
14.30 uur - Tentoonstelling
15.00 uur - Transfer naar het basisonderwijs
15.30 uur - Afsluiting

De locatie

Hogeschool Utrecht (locatie Amersfoort)
De Nieuwe Poort 21
3812 PA Amersfoort
Lokaal 2.38 (tweede etage)

Alle deelnemers aan deze workshop krijgen na afloop een mooi certificaat. Schrijf je nu in voor de workshop Makey Makey via het online inschrijfformulier: http://goo.gl/forms/7F4MW5MHsy. Let op: als je je inschrijft, rekenen we op je!

Hopelijk tot 9 oktober!photo credit: Makey Makey Apple Piano via photopin (license)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten